Stel je voor, een heus kinderdorp

Een eigen Gouverneur, een Burgemeester en zijn enthousiaste schepenen én een eigen douane.
Daar hoort ook een eigen Gentsch stratenplan bij toch?

Gentopia kaart

De Grote Cirque

In Gentopia is het belangrijk dat iedereen zich volop amuseert en waar weten ze beter hoe dat moet dan in het circus? In De Grote Cirque ga je samen met professionals aan de slag om je circustalenten te ontdekken. Word jij een meester-jongleur of ben je helemaal in balans op een eenwieler? Kom het ontdekken in De Grote Cirque van Gentopia!

De Visserij

Gloednieuw dit jaar is De Visserij! Bij onze vrienden van Foodbag vis je erop los. Sla zo veel mogelijk groenten en fruit aan de haak, leer heel wat bij en misschien win je wel een leuke prijs!

Douane

Gentopia mag dan wel een kinderdorp zijn, je gaat toch best eerst even langs de douane voor je toegangsticket! Bij de douane krijgen de kids een bandje in een kleur die aangeeft in welke leeftijdscategorie ze zitten. Op die manier kunnen onze animatoren makkelijk een oogje in het zeil houden. Zo is iedereen gerust en kunnen we allemaal zorgeloos genieten!

EHBO

In Gentopia draagt iedereen zorg voor elkaar, maar kids die zich helemaal uitleven struikelen al eens of maken een botsing. Daarom hebben we de sterke mannen en vrouwen van het Vlaamse Kruis op post. Experten in het plakken van pleisters op kinderknieën en -ellebogen. Er kan dus met een gerust hart gespeeld worden.

Gentsche Sosjeteit Dreve

In Gentopia staan kinderen op de eerste plaats, zelfs de burgemeester is er een kind! Maar in Gent heb je nog een organisatie die kinderen het hele jaar door op de eerste plek zet: Pleegzorg Oost-Vlaanderen. Terwijl je kids zich uitleven op de minigolfbaan ontdek jij kort wat pleegouderschap concreet inhoud of hoe je op jouw eigen manier kan bijdragen aan een (betere) thuissituatie voor wie geen plek heeft om 'thuis' te noemen.

Kakkernestjeslei

Een kinderdorp wilt zeggen dat ook de kleinste kinderen meer dan welkom zijn. Meer nog, de 0 tot 3-jarige kids krijgen een hele straat naar hun vernoemd: De Kakkernestjeslei! Wij zorgen daar voor heel wat animatie en fun op maat van kleine pollekes en korte beentjes.

Ké Dust Plein

Wie zich gioltegaangs (helemaal) uitleeft, krijgt uiteraard honger en dorst. Op de pelouze van ons Ké Dust Plein zorgen we voor een groot aanbod aan de meest verfrissende drankjes en heerlijke hongerstillende snacks.  Dus kids, parkeer die oudjes maar op het Ké Dust Plein zodat jij zonder zorgen kan ravotten! Ons groen terras is trouwens net als vorig jaar volledig afvalvrij.

Omhuuge-Springen-Morte

De Omhuuge-Springen-Morte is echt het paradijs van Gentopia. We zorgen voor alle leeftijden voor de plezantste springkastelen waar ze zich uren op amuseren!

Portrettemoaker

Met een druk op de knop leg je je leukste Gentopia-herinneringen vast met onze fameuze Portrettemoaker van Sharingbox! Speciaal voor de beste tottentrekkers!

Tscheithuis

Het enige echte Gentopia... toilet! De naam zegt eigenlijk alles wat je erover moet weten.

Tuter Dreve

De Tuter Dreve is ons babyhoekje. Je vindt er alles dat je nodig hebt om in alle rust je kleine sloeber te verzorgen. Er zal ook een microgolf zijn om melk op te warmen.

Veuruit Plein

Het Veuruit Plein, the place to be voor al onze knotsgekke shows en voorstellingen. Er staat weer heel dat op de planning dit jaar: goochelshows, kinderdisco, muziek en dans. Bekijk zeker het programma zodat je geen enkele show mist!